TENERIFE

TOIDU- JA FOTOELAMUS

Mõnede soovide täitumine on nii lihtne, et imestad – miks ma seda juba varem pole teinud!? Just selline on Tenerife toidu- ja fotoelamuste programm. Meeldiv vaheldus argipäeva, mille nimel ei ole vaja ülearu rabeleda.

Tule, veeda nädal aktiivselt puhates ja head-paremat nautides pisikeses lahedas seltskonnas!

Eesti kliimas tööd rabades kisub olemine kuidagi tusaseks. Endalegi märkamatult saab kaitsehoiakust normaalsus, olgu see siis põhjustatud külmakraadidest või päevauudistest. Tekib tunne, et elu ongi selline, parata pole midagi. 

Vale puha! Tuleb perspektiivi muuta. Ideaalne viis selleks on – korraks ära käia. Hakkame pakkima!

TOIMUMISE ajad:

  • 17.-23. aprill 2024

  • 16.-22. oktoober 2024

maksumus - 870€

  • Hind sisaldab 7 päeva majutust, 4 päeva programmi, sellega seotud sööke ja transporti.

  • Hind ei sisalda lennupileteid. Ühe ümberistumisega lend Tallinnast maksab suurusjärgus alates 300€ (ei sisalda pagasit). Soovi korral aitame leida sulle sobiva lennu.

Fotod on illustratiivsed.


SELTSKOND

Kuni 9 osalejat ning hinnatud Eesti toidufotograaf ja programmijuht Katrin Press.

Suurema seltskonnaga saab kogeda asju, mis üksi reisides jäävad kättesaamatuks. Näiteks privaatne villa vs hotellituba, purjejahi rentimine, kooskokkamine, mõttevahetused köögis ja söögilauas.

Sobib tegusale inimesele, kes on nõus siin-seal ise käed külge panema, nt ühiselt hommiku- või õhtusööki valmistama.

Majutus

Hinnas sisaldub majutus basseiniga villas max 7 ööd hinnaga ca 50€ öö inimese kohta (kokku 350€). Ei sisalda sööke, kuid sisaldab täisvarustuses kööki.

Püüame leida villa, kus oleks osalejatele sobiv ruumijaotus ning oleks võimalik koos kokata ja üheskoos toitu nautida. Täpsem info edaspidi.

Transport

Transport ühistele ettevõtmistele sisaldub hinnas. Lennujaamatransfeerid on lisatasu eest, kuna inimesed saabuvad eeldatavasti erinevate lendudega.

PROGRAMM

1. PÄEV

Saabumine, majutumine, puhkus. Tutvumisõhtusöök villas.

2. PÄEV - Toidufotokoolitus ja kanaaride maitserännak

Teise päeva veedame õppides toidufotograafiat ja tutvudes kanaaride toidukultuuriga kohalike eestlaste Ave ja Herkki Haldre juures külalislahkes Casa Carmenis. Casa Carmen asub Chirche külas (Guía de Isora), paarikümne minutilise autosõidu kaugusel Costa Adejest.

Maitserännak sisaldab:

  • Mojode ehk traditsioonilise kanaari kastmete valmistamise õpituba, kus valmistame ise värsketest koostisainetest 3 erinevat klassikalist mojot ning saame teada, kuidas mojod kanaaridele jõudsid koos Fernão de Magalhães'iga.

  • Eelroaks naudime erinevaid tapaseid ehk hispaaniapäraseid suupisteid ning saame teada, miks on asjasse segatud kuningas Alfonso X.

  • Pearoa teemaks on Cabra (kitseliha) ja Papas arrugadas (kanaari kartul või ka kortsukartul).

  • Toidurännaku lõpetab Bienmesabe - kanaaride kõige kuulsam magustoit, mis on valmistatud mandlitest ning on maiasmokkade lemmikuks juba XV sajandist saati.
    Hinna sisse kuulub vabalt tarbimiseks vein, õlu ja vesi/mahl.

Toidufotograafia workshop keskendub loomuliku valgusega pildistamisele ja sobib ka nutitelefoniga pildistajatele. 

Hinnatud toidufotograaf Katrin Press õpetab, kuidas pildistada reisidel ja restoranides, kus sättimise aega pole ülearu palju ning ka valgus ei allu meie tahtele.

  • Milline on piisav fotovarustus reisides. 

  • Mida saab nutitelefonist välja võluda ja milleks on vaja fotoaparaati.

  • Kuidas hinnata valgusolusid uude kohta sisenedes, milline koht ruumis valida.

  • Milliseid käepäraseid abivahendeid kasutada valguse modelleerimiseks.

  • Kuidas ümbritsevas keskkonnas stilisti ja fotograafi pilguga ringi vaadata. 

  • Ja muidugi pildistame kanaaride hõrgutisi ajaloolise kodu hubases miljöös.

3. PÄEV - Loodusmatk Põhja-Tenerifes Andruse juhendamisel

Saare põhjaosa saab rohkem sademeid ja on seetõttu metsasem. Seal asub ka Anaga looduspark ja läbi muinasjutulise loorberimets viib kümneid matkaradasid. Samuti saab seal imetleda ookeani rajumat poolt kaljunukkide ja majakõrguste lainevallidega.

Andrus Aus on matkamise entusiast ja Hiking Estonia asutaja, kes elab samuti Tenerifel. Tema juhendamisel matkame, naudime loodust ja imelisi vaateid. Lõunasöögiks peatume kohalikus kõrtsis guachinches.

4. PÄEV - Purjetamine, kalurikülad ja mereannirestoran

Kui maismaal on üht-teist nähtud, tasub minna merele. Hea õnne korral võib näha pilootvaalu, delfiine või merikilpkonnasid. Purjereis privaatse jahiga kestab 3-4h ja sisaldab jahutavaid jooke.

Merereisi lõpetuseks passib muidugi lõunasöök mereannirestoranis. Need õige head ei asu mitte rannapromenaadi ääres, vaid väikestes kalurikülades, mis lummavad oma rahuliku elurütmi ja veidi räsitud välimusega.

5. PÄEV - viinamarjaistandused ja veinimajad

Viimasel päeval on võimalik näha, kust need veinid tulevad, mida juba nädala jagu nautinud oleme. Viinamarjaväljad niisama käigu pealt silma ei jää, kuna asuvad peamiselt mägedes. Veinituur sisaldab lisaks silmailule ja uutele teadmistele mõistagi ohtralt degusteerimist, suupisteid ja lõunasööki.

6. ja 7. PÄEV - on puhkamiseks

Olete ehk midagi kuulnud Tenerife rannamõnudest? Enne kojulendu on paslik veidi lõõgastuda. Aga kui on soov veel midagi teha ja näha, jagame personaalseid soovitusi. Kuna lennugraafik on osalejatel erinev, saab igaüks toimetada nii, nagu neile mugav.

VÕÕRUSTAJAD

  • Katrin Press

    PROGRAMMIJUHT

    Katrin on ajakirjanikuharidusega fotograaf ja reisihull. Tema päevatööks on toidufotograafia, aga hobiks lennu- ja majutuspakkumiste väljapeilimine. Ainult et viimasel ajal toovad kõik tema reisid Tenerifele. Seda, miks see nii on, soovib ta ka sinuga jagada.

  • Ave ja Herkki Haldre

    VÕÕRUSTAJAD CASA CARMENIS

    Nad on endised meremehed, kes kolisid laevadelt ära Tenerife mäenõlvale ajaloolisesse Chirche külla. Ave on töötanud üle 20 aasta peakokana ristluslaevadel. Herkki on seilanud erinevatel maailma meredel. Ta on ka üks vähestest meremeestest maailmas, kes on purjetanud ümber kurikuulsa Kap Hoorni neeme.

  • Andrus Aus

    MATKAJUHT

    Andrus on Tenerife kohalik matkamise entusiast ja Hiking Estonia asutaja, kes tänaseks reisinud ja matkanud ligi 60 riigis. Hispaania elu-olu on talle tuttav ka seetõttu, et varasemalt on ta elanud 7 aastat Ibizal. Hijuti matkas Andrus läbi kõik 8 Kanaari saart, olles teel 28 päeva ja läbides kokku 550 km.

PRAKTILISED KÜSIMUSED

  • Kui oled otsustanud reisil osaleda, täida meie broneeringuvorm. Täiendava info saadame otse sinu potkasti.

  • Seda on raske öelda, sest grupp võib lihtsalt täis saada. MIda varem grupi kokku saab, seda paremat majutust on võimalik leida.

    Aprilli grupi täitumist ootame kuni 15. märtsini.

    Oktoobri grupi täitumist ootame kuni 1. septembrini.

  • Päevateemad ei muutu. Kõikide asjaosalistega on eelkokkulepped tehtud ja ajad broneeritud. Muutuda võib sündmuste omavaheline järjestus. Samuti võib lisanduda mõni täiendav tegevus või sissepõige toredasse kohta.

    Kõikidest muudatustest anname registreerunutele aegsasti teada.

    Kui oled kahevahel, täida ikka broneeringuvorm, et saada lisainfot. See ei kohusta millekski.

  • Hästi. Kuna toit on pool selle reisi mõttest, siis tagavara kõhu võib kodust kaasa pakkida. Teine põhimõte on see, et igaühe soovidega arvestatakse ja reis kujuneb grupi nägu.

    Hommikusöök majutuse hinna sisse ei kuulu, küll aga on meie kasutuses täisvarustuses köök. Selle asemel, et igaüks oma leivakoti kallal nosiks ja pliidi ummistaks, moodustame köögitoimkonnad. Ühise hommikusöögi hinnapiiriks on 10€. Kes ühisüritusse ei soovi panustada, saab minna kohvikusse.

    Lõunad on neljal päeval programmi osaks ja ülejäänud päevadel igaühe enda korraldada.

    Õhtusöök on hea võimalus üheskoos valmistada midagi kohalikust toorainest, jagada päeva muljeid, nautida veini ja omavahel tuttavaks saada. Menüü kooskõlastame jooksvalt kõigi osalejatega. Samuti lepime kokku, millistel päevadel kokkame oma köögis ja millal läheme välja sööma.

    Toit on Tenerifel poes sama hinnaga kui Eestis. Väga soodsa hinnaga leiab vägagi nauditavaid veine. Keskmise hinnaklassi restoranides tuleb kõhutäie eest maksta vähem kui kodumaal. Silma torkab, et väiksema raha eest on rohkem valikut kui Eestis. Turistilõksusid on loomulikult terve saar täis, ent nendest hoiame teadlikult eemale.

  • Reisi hinna jaotus on järgmne:
    40% majutus

    30% söögid

    15% transport

    10% ekskursioonid

    5% reisikorraldus

  • Korraldajatena püüame arvestada osalejate soovidega. Kui laps ei takista sul programmist osasaamist ega riku naabrite öörahu, siis jah.

    Nii väikese grupi puhul on igaühe panus reisi õnnestumisse tuntav. Selleks, et saaksime teha planeeritud tegevusi, on vajalik vähemalt 7 täiskasvanu osalemine. Täiskasvanutelt eeldame programmi eest tasumist hoolimata tekkida võivatest takistustest, olgu need siis seotud tervise, laste vms-ga.

    Sõltub ka sellest, milline grupp kokku saab. Kui oled esimeste broneerijate hulgas ja soovid reisida koos lapse/lastega, siis püüame leida reisikaaslasteks sarnaseid inimesi. Kui aga suur osa varasematest broneerijatest on lasteta ega soovi lapsi reisile, siis arvestame nende sooviga.

    Lapse hinna avutame, kui tekib huvilisi.

  • Jah. Meie lendusid ei broneeri ega vahenda. Küll aga sisaldab pakkumine majutust kuna soovime, et grupp elaks ühes kohas koos.

  • Kirjuta tere@todufoto.ee või helisa +372 5070801 (Katrin)