Teha asju, mis ei ole kohustused

Katri Sander on uudishimulik sisulooja, keda köidab jätkusuutlik toidukultuur. Lisaks sotsiaalmeedia kontodele oskab ta käima tõmmata ka e-poode.

sisulooja Katri Sander Toidufoto kiirendis

Foto: Katrin Press, Toidufoto.ee

Kirjelda paari lausega, mis on su tänane põhitegevus, elatusallikas?

Tegelen Bekker Pagariäri e-poe arendamisega ning sotsiaalmeedia sisu loomisega. Vajadusel pildistan tootepilte ja vahel ka kreatiivsemaid lavastusi. Olen viimase paari aasta jooksul üsna intensiivselt loonud sisu erinevatele restoranidele, baaridele. Selle töö käigus olen mõistnud, et pidev kiirelt genereerimine tõmbab aju tühjaks. Täna soovin keskenduda rohkem sisulist väärtust loovatele väljakutsetele ja töödele.

Millised õpingud ja varasemad tööd-tegemised on sinu teekonda kujundanud?

Enim on mõjutanud vist ikkagi reaalsed töökogemused. Väga huvitav aeg oli ca 12 aastat tagasi, kui Uue Maailma Seltsi inimestega lõime kohaliku kogukonna toetamiseks virtuaalse keskkonna, leiutasime digitööriistu ja tahtsime selle kõik siduda kohaliku asumi kaardirakendusega.

Seejärel töötasin koos disainer Liina Viiraga, kelle brändi ehitasime kahekesi nullist üles, lõin esimese e-poe ning siis ilmusid pildile ka esimesed sotsiaalmeedia kanalid ja algas ka nende avastamine. 

Toidu ja toidufoto juurde tõi mind Bekker Pagariäri käivitamine, kus algusaastatel tuli juhtida kõiki alustava ettevõttega seotud protsesse, muu hulgas ka turundus. Äärmiselt arendav periood.

Öeldakse, et edu saavutamiseks tasub oma veidrused enda kasuks tööle panna. Millised on sinu veidrused, mis täna juba hästi töötavad ja millised veel otsivad rakendust?

Sageli esinev vastupandamatu soov reegleid rikkuda, olgu siis selleks korrektne kompositsioon või perfektne valgus. Otsin uusi, vahel veidraid, vaatenurki. Tihti meeldivad just kogemata defektselt välja kukkunud fotod.

Meenuta üht sellist tööpäeva, kui koju jõudes mõtlesid, et seda oleks võinud ka tasuta teha. Mis sel päeval juhtus, et sa niimoodi tundsid?

Meenub päevane väljasõit Võrumaale, kui kavas oli kohalike väiketootjate külastamine ning nendega kohtumisest restorani Von Krahli Aed sotsiaalmeediasse lugude kirjutamine. Kolotsi talu kitsekari, sõbralikud karjakoerad, juustumeistrist peremees ja perenaine, kes võtsid meid nii soojalt vastu. Talu hoov ümbritsetud niitude ja metsatukaga, veesilma ning seal sulistavate partidega... Pole kahtlustki, et need kitsed elavad tõesti paradiisis ja on õnnelikud. Ja muidugi need juustud, mida seal valmistatakse! Veel külastasin Loona Talu veskit, kus kohtusin jahuse ninaga möldriga ning õppisin teravilja ja jahu kohta. Kohtumised päris inimeste ja päris toiduga.

Milline on sinu jaoks ideaalne kliendisuhe ja unistuste töö?

Kui tajud selgelt, et oled kliendiga samal lainel. See toob kaasa kliendi usalduse sinu vastu ja annab selle võrra vabamad käed, et ägedat visiooni teostada. Ühtlasi paneb see ka mõtted lendama ja sütitab loomingulisust.

Mis on need tegevused, mis sulle lapsepõlvest tänaseni rõõmu pakuvad?

Teha asju, mis ei ole kohustused. Minna sinna, kuhu jalad viivad, jõuda seetõttu kohtadesse, kuhu poleks osanud minna. Astuda sisse kui uks on avatud, olla uudishimulik, küsida miks-küsimusi.

Mida soovitaksid kümme aastat nooremale iseendale?

Julgelt proovida teostada igasuguseid mõtteid, mis pähe tulevad, vähem kalkuleerida ja kahelda.

Millised tõekspidamised või ideed sind raskel hetkel turgutavad?

Kui raskus tuleb sellest, et asjad kuhjuvad, siis tuletan meelde kunagise kolleegi mantrat, mida ta endale luges: üks asi korraga! Aitab alati.

Millega seoses avaldub sinu soov olla maailmaparandaja?

Päris toit, jätkusuutlik toidukultuur. Tahaksin seda teemat rohkem uurida ja sellest kirjutada.


Talent on meie uus rubriik, kus tutvustame Toidufoto kiirendiga liitunud andekaid inimesi.

Kui sul on toiduvaldkonna sisuloomega seotud projekt ja otsid selle teostamiseks sobivat talenti, võta meiega ühendust!

Previous
Previous

Picnip - igaüks on fotograaf!

Next
Next

Toiduala sisuloojatel oma kiirendi